Kauri tafel

Het hout waarmee deze tafel is gemaakt is afkomstig van de reusachtige Swamp Kauri uit Nieuw Zeeland. Het is de oudste Moeras Kauri die gevonden werd in Nieuw Zeeland en is tevens de oudste houtsoort in de wereld die nog goed geconserveerd is. De Kauri bomen zijn duizenden jaren geleden overspoeld door vloedgolven en begraven in moerassen meer dan 45.000 jaar geleden. Moerassen beschermen het Swamp Kauri hout al voor duizenden jaren. Net begraven onder de oppervlakte en geconserveerd door water en turf moerassen heeft er voor gezorgd dat het hout niet versteend is geraakt of tot steenkool is omgevormd. Deze ondergrondse rustplaats, afgesloten van zuurstof werd zodoende de perfecte balans voor het conserveren van deze gigantische bomen.
De Kauri is een van de grootste en oudste groeiende boom van de wereld, de nu nog levende bomen zijn beschermd en mogen niet meer gekapt worden.

Melle Koot over het Swamp Kauri: bron: Dagblad van het Noorden, uit het interview 'verbonden blijven met het natuurlijke':

Het bij toeval op de kop getikte Swamp Kauri voldoet perfect aan de eis die Koot, van oorsprong houtbewerker, stelt aan zijn materiaal. Dat moet een eigen verhaal hebben waarop de ontwerper kan voortborduren. Zodoende behoudt dat materiaal - bij voorkeur hout inderdaad - het eigen karakter; het blíjft grillig, eigenzinnig en natuurlijk. Dat zijn de weerbarstige eigenschappen die het karakter bepalen van het uiteindelijke resultaat, een bijna altijd verrassend Koot-object.
 

Productinformatie

Maten op maat leverbaar
Materiaal Swamp Kauri (NZ)
Oplage beperkt
Prijs op aanvraag