Theehuis

Natuurmonumenten is een gastvrouw voor haar bezoekers op landgoed Groevenbeek en liet daarom een theehuis bouwen door Onix architecten en inrichten door Studio Melle Koot. Wandelaars kunnen bijkomen op een beschutte plek en houden toch de verbinding met buiten.

Letterlijk en figuurlijk staat gastvrijheid centraal en is gekozen voor een centrale openhaard voor een warm welkom, de schoorsteen is tevens onderdeel van de constructie. Om deze reden is het interieur hierop aangesloten en het zicht naar buiten rondom vrij gehouden. Het gevolg is een intieme en tegelijke tijd open sfeer. In het bos groeien verschillende soorten bomen, op de hei loopt een gemeleerde kudde oer schapen. Deze diversiteit is doorgezet in de stoelen. Elke stoel is gemaakt met vijf verschillende inlandse houtsoorten en bekleed met schapenvachten. In de lounge stoel is de kudde terug te zien. De lampen gemaakt van suiker met Jute ter grote van een theedoek en thermoplastich gevormd. Deze lampen en de lounge stoelen zijn speciaal voor dit project ontworpen. De banken onder de ramen en de bar met de keuken zijn op maat gemaakt in de vorm van het gebouw om de karaktertieke vorm te ondersteunen.  Er is ruimte voor 60 bezoekers, het interieur is flexibel in te delen zodat er ook lezingen gegeven kunnen worden. 

Realisatie: 2016

Klant: Natuurmonumenten

www.onix.nl

Fotografie: Wim te Brake