innovatief interieur CFL

Melle Koot Designstudio is pionier in het aanbieden van interieurs op basis van verbruik in plaats van bezit. Deze werkwijze is gebaseerd op het Turntoo-principe van: betaling voor prestatie. Het idee dat producten eigendom zijn van consumenten is niet meer van deze tijd. Als consument ben je alleen geïnteresseerd in de prestatie van een product, niet in het bezitten daarvan. Voldoende licht, comfortabel zitten, mooi beeld en geluid, daar gaat het om. Voortaan gaan we consumeren op basis van de prestatie van producten. Een belangrijk uitgangspunt is dat er voor de inrichting met fabrikanten wordt gewerkt waarbij de producten voor de inrichting niet gekocht maar geleasd worden. 

Het interieur van het kantoor van CFL aan de Silodam in Amsterdam is volledig op deze basis tot stand gekomen. Deelnemende bedrijven, zoals Desso (tapijtenproducent), Philips (verlichting) en Mosa (tegels), hebben de garantie gegeven dat ze aan het eind van de contracttijd van de lease van hun producten en materialen weer innemen om ze her te gebruiken. Zij hebben deze op dusdanige wijzige geproduceerd zodat het mogelijk is om alle grondstoffen makkelijk te kunnen hergebruiken.

Melle Koot Designstudio is working on the basis of a sustainable working method. As a partner of Turntoo and a specialist in the field in providing interiors based on usage, rather than possession. 
These principles have been applied by Melle Koot Designstudio in the furnishing of the CFL offices at the Silodam in Amsterdam. Participating parties, such as Desso (carpets manufacturing), Philips (illumination) and Mosa (ceramics), all give a guarantee that they will recollect their products and materials after the contract period and that they will design their products in a way that makes re-use of all resources possible and relatively easy. 

Fotografie: Gerry Hurkmans