Foyer Grand Theatre

De nieuwe inrichting van de foyer in het Grand Theatre is (bijna) af. In 2008 formuleerde ik samen met Studio Gruin de ambitie om een openbare ruimte zo duurzaam mogelijk in te richten. Dit werd de foyer van het Grand Theatre aan de grote markt in Groningen. 

In alle aspecten van dit project is gezocht naar de meest verantwoordelijke werkwijze en grondstoffen, en veelvuldig geïnspireerd door Cradle to Cradle®.

Een serie tangram tafels uit verschillende materialen vormen het hart van de nieuwe inrichting, elk tafelblad is van een ander materiaal, o.a. geperst soya, inlands perenhout, leisteen (uit een biljarttafel), een grasmat en linoleum.

De Ambrozijn stoelen zijn ook volledig geïnspireerd door Cradle to Cradle®. Voor de verbindingen in het frame is geen lijm gebruikt. Hierdoor kan het frame altijd uit elkaar worden gehaald zodat alle onderdelen vervangen kunnen worden of gerepareerd. Tevens kunnen alle onderdelen/ bouwstoffen na het afdanken terug in de ecologische of technische kringloop.  

Het frame is uit verschillende soorten inlands hout en resthout gemaakt, de bekleding is van vilt, de voering en het garen van hennepvezel.

Ook is er is verticale tuin gemaakt in de foyer boven de bar, deze zal bijdragen aan een optimaal leefklimaat in de foyer.

Fotografie: Peter de Kan

INLANDS HOUT